Besplatna isporuka za narudžbine preko 7000rsd

Pretraga
Close this search box.

Najbolji kožni materijali za izradu visokokvalitetnih novčanika

Postoje različite vrste kožnih materijala koji se koriste u proizvodnji različite odeće i dodataka. Novčanici su, na primer, među najpopularnijim vrhunskim proizvodima proizvedenim od kožnog materijala.

Svaka vrsta kožnog materijala ima svoje prednosti, ali postavlja i pitanje koji je najbolji za izradu novčanika? Međutim, ovo takođe dovodi do još interesantnije rasprave o tome šta tačno tražiti u kožnom novčaniku.

Dakle, pogledajmo pet vrsta kožnih materijala koji se obično koriste u izradi visokokvalitetnih novčanika.

Sirova koža

Punozrnasta koža je najizdržljiviji materijal koji se sastoji od najteže zbijenih slojeva vlakana izuzetne gustine.

Novčanici od Full Grain kože izgledaju čvrsto jer su vidljive prirodne oznake. Spoljni sloj goveđe kože je neobrađen i nebrušen kako bi se dobila autentična Full Grain koža. Zbog toga može izdržati ogrebotine i promenu boje za ceo život.

Uprkos činjenici da je od neprerađene goveđe kože, ipak je mnogo teže raditi, zbog čega se ne koristi često za masovnu proizvodnju.

Top zrnasta koža

Ova vrsta kožnog materijala se smatra drugom najkvalitetnijom kožom od goveđe kože. Proizvodi je tako što se spoljašnji sloj sirovog materijala izbrusi kako bi se uklonile vidljive nesavršenosti, kao što su fleke i ožiljci. Tada izgleda i oseća se glađe od Full Grain kože. Nedostatak ovoga je što uklanja i najizdržljiviji sloj materijala.

Prava koža

Novčanici napravljeni od prave kože su prozračni, mekani i lagani.

Prava koža je napravljena od unutrašnjeg dela kože, gde je spoljni sloj u potpunosti skinut, što joj daje slabiji kvalitet u poređenju sa Full Grain i Top Grain kožom. Međutim, novčanici od Top Grain i prave kože obično se koriste za masovnu proizvodnju.

Oni su praktično jeftiniji od Full Grain kožnih novčanika, a ovaj izbor cilja na šire tržište.

Lepljena koža

Lepljena koža je napravljena od kožnih ostataka fino mlevenih u prašinu, a zatim zalepljenih u tanke kožne rukave. Neki bi tvrdili da je ovo najjeftinija vrsta kože i da ne traje toliko dugo kao drugi.

Bez obzira na to, kožni novčanici Bonded se proizvode uglađenijeg izgleda, dobrog kvaliteta i imaju čvrstinu finog kožnog materijala.

Veštačka koža

Veštačka koža se pravi od gume, plastike ili sintetičkih materijala koji oponašaju kvalitet prirodne kože. Lakše su za obradu, što omogućava proizvođačima da kombinuju sa različitim dizajnom i stilovima. Što se tiče izdržljivosti, daleko je od autentičnih kožnih materijala. Iako uz odgovarajuću negu, oni i dalje mogu trajati nekoliko godina.

Koja koža je najbolja za novčanik?

Odgovor je u potpunosti na vama. Da biste znali koji je kožni materijal najbolji za novčanik, morate znati karakteristike koje treba tražiti u identifikaciji onoga što najviše odgovara vašim potrebama.

Ako navijate za vrhunsku izdržljivost, novčanici od Fine Grain kože bi trebalo da budu vaš najbolji izbor. Možete birati između ostalih autentičnih kožnih materijala ako želite nešto udobnije za nošenje sa pravim nivoom kvaliteta.

Podeli:

Zaprati nas

Drugo sa bloga: